INSTALLATION OG PLEJE AF JAPANSKE FLISER

Vores japanske fliser kommer formonteret på ark på net eller papir og måler ca. 30×30 cm. De små mosaikker er lette at at sætte op, og egner sig til installation på både buede og flade vægge.

Valg af fugefarve er vigtig for at opnå et flot resultat – vi vejleder gerne med råd om fugefarve.

Følg denne brugsvejledning for at få det bedste resultat ved lægning, fugning og pleje af dine nye japanske fliser.
UDPAKNING:
Se først efter om de leverede fliser er som forventet, da enhver reklamation skal foretages inden installation.

Vores japanske fliser kommer på net eller papir der måler ca. 30×30 cm. Hvis fliserne er monteret på papir på forsiden af fliserne, så fjernes papiret ved at følge instruktionen længere nede i denne vejledning.
LÆGNING:
Fliserne er lette at installere: Brug en 3 mm tandspartel til at fordele fliseklæben helt jævnt og dækkende på overfladen.

Placer et net af fliser på det valgte startpunkt og sørg for at strække nettet ud, så alle fugeafstande er ens. Sørg for at fliseklæben ikke kommer for højt op i fugen.

Installer derefter efterfølgende net af fliser, og sørg for at alle fugelinjer er rette og ens.

Hvis fliserne kommer monteret på papir på forsiden, så fjernes papiret efter installationen, og først når fliseklæben er hærdet.

For at fjerne papiret fugtes det med en svamp, og derefter kan det fjernes ved at løsne det i et af hjørnerne. Flisernes overflade afvaskes til sidst for fjerne evt. limrester.

Fliserne kan skæres enten med traditionelle fliseskærere med ridse og knæk, eller med en vinkelsliber med en smal, glat skive til stenskæring.
FUGNING:
Valg af fugefarve er vigtig for det endelige udtryk. Generelt anbefaler vi at vælge en så komplementær (“usynlig”) fugefarve som muligt. Vi hjælper gerne med forslag til fugefarve.

Bland fugemassen til en tyk youghurt-konsistens og sørg for at fylde fugerne godt op med fugemasse. Afrens når fugen er næsten tør med rent vand. Poler fliserne når fugen er helt tør. Undgå helst at bruge syre til at rense fliserne med.
PLEJE OG RENGØRING:
Vask fliserne med en naturlig sæbe ved daglig rengøring.

Ved pletter, kalk, m.v. bruges Borup Kemi Rengøringsmiddel til Marmor og Terrazzo. Lad produktet virke 2-3 min, og skrub derefter grundigt med skuresvamp. Aftør med rent vand.